PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yunanistan'ın borçları 'satın almaya değer'



Düşes*
29.01.2010, 09:20
Soros, hükümetlerin milyarlarca dolar değerindeki ekonomik destekleri geri çekmeleri için henüz erken olduğunu söyledi


Milyarder yatırımcı George Soros Yunanistan’ın çıkaracağı borçlanma araçlarına kendisinin girmediğini, ancak Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nde kalabilmek için ne gerekiyorsa yapacağına inandığı için, bu araçların satın almaya değer olabileceği görüşünde olduğunu söyledi.
Dünya Ekonomik Forumu’nun devam ettiği Davos’ta Reuters Insider televizyonuna konuşan Soros, hükümetlerin milyarlarca dolar değerindeki ekonomik destekleri geri çekmeleri için henüz erken olduğunu çünkü bunun resesyonda ikinci dip riskini artıracağı belirtti.
Soros, Yunanistan’ın çıkaracağı tahvillerin şu andaki spread seviyelerinde satın alıp almayacağı sorusunu ise, “...Sanırım Yunanistan ne gerekiyorsa yapacaktır, çünkü dışarıda kalmayı kaldıracak durumda değil ... Bence Yunanistan euroda kalabilmek için Avrupa Merkez Bankası’nın her koşulunu kabul edecek” dedi.
Soros, ABD Başkanı Barack Obama’nın bankacılık alanında reformlar öngören tasarısıyla ilgili olarak da, “Batamayacak kadar büyük yatırım bankaları var ve şu anda bunların hepsi, zımni bazı güvencelerden yararlanıyor. Bu güvencelerin olmadığını söylemek inandırıcı değil” dedi.